Synt. 31.1.2022 Giolide Icaro x Asia

Terveys: pieni napatyrä. Olkanivelet: sairas/sairas (ei oireillut). Entropion.

KAER: – Näyttely: –

Nimensä veroinen vauhdikas ja linnun päälle perso kaveri, jolla nokka pelaa ja keskittymiskyky on kohdillaan. Tietää, mitä tahtoo ja myös tekee sen. Tai ainakin jaksaa sinnikkäästi yrittää.

2.11.2023 Hulmu on saanut syksyn aikana runtua riittävästi. Se pääsi aloitusviikolla kiusaamaan riekkoja ja pitkin syksyä metsälintuja. Hulmu on vauhdikas hakija, halutessaan erinomainen riistankäsittelijä ja innokas noutaja niin maalta kuin vedestä. Kokeissa olemme käyneet kolmesti, joista tuloksena Junkkarista NUO2 ja paria päivää myöhemmin NUO1. Aloitimme koekauden Ruotsin puolella Klimpfjällissä bretonikerhon tunturikokeessa 10.9.2023. Lintuja oli todella vähän, eikä niitä valitettavasti sattunut Hulmun hakueriin. Koekertomus:

Hakuaika 75 min
Avanssi: ei todettu
Säestys: ei todettu
Hakutekniikka: erinomainen
Puurtaminen: ei
Yhteistyö: yhteistyöhaluinen
Hakuvauhti: erittäin nopea
Hakulaajuus: laaja
seisonta: ei todettu
tiedotus: ei todettu

seisonnat 0
tyhjät seisonnat 2
karkotukset/törmäykset 0

Hulumu hakee koko päivän laajasti, säännöllisellä hakukuviolla ja hyödyntää hyvin tuulta. Päivän alussa se seisoo hieman liian herkästi rastaan hajuille, mutta lopettaa tämän päivän kuluessa, mikä parantaa haun tehokkuutta entisestään. Saa paljon hakuaikaa. Riistatyön puuttuessa palkinnotta.

22.2.2023 Hulmu hakee vauhdikkaasti, hyvällä kuviolla, osaa käyttää maastoa ja tuulta ja sen riistallepyrkivyys on ilmeinen. Se on hyvä riistankäsittelijä, mutta ei aina malta vielä odotella minua paikalle. Siitä tulee hyvä.