Riekonnaurun Imma x Ario delle Acque Alte

Om./kasv. Salla Finnilä & Teemu Ronkainen

Synt. 20.7.2016

Terveys: perusterve. Toinen alakulmuri painaa kitalakeen. Ataksiavapaa (isä testattu, emän vanhemmat testattu). Lonkat B/A, kyynärät 1/1, olkanivelet puhtaat (ortopedin lausunto). LTV1 tai LTV3 (epävirallinen kontrollilausunto 09/21)

KAER:   NUO3     Näyttely:

Tästä pentueestahan minun ei pitänyt pentua pitää…Ursula-Tursulalle, tai Ursulle, kuten kummipoikani sitä kutsuu, olisi löytynyt koti – jos olisin raaskinut siitä enää luopua. Ursula on utelias, iloinen, oppivainen ja kiltein pentu, mitä minulla on ikinä ollut. Sen toimintakyky palautuu nopeasti, ja se on keskittymiskykyinen. Jos spinonelle rotutyypillinen askellaji on ravi, liikkumistapansa perusteella Ursula olisi tunnistettavissa lähinnä liito-oravaksi.

13.10.2019 Ursula on päässyt jahtiin niin paljon kuin sielu sietää, ja sehän sietää. Tulosta on tullut. Mursula on erinomainen hakija ja riistankäsittelijä.

24.9.2018 Ursula on päässyt jahtiin metsälinnulla. Se on hyvä riistankäsittelijä, ja haussa alkaa olla laajuutta ihan riittämiin.

12.8.2018 Vielä viime syksynä mietin, mikä Ursulasta oikein tulee. Sen tuulenkäyttö ja linnunotto olivat erinomaiset, ei seisonut tyhjää, nouti hyvin, tosin välillä vähän turhan vikkelästi, mutta mietin, tuleeko sille riittävästi sitkeyttä tyhjiin maastoihin. Vuosi ikää lisää on tehnyt ihmeitä. Se on osoittanut kuumassa ja tuulettomassa säässä kyyhkyn sokkonoudossa olevansa sitkeä ja keskittymiskykyinen työskentelijä. Sen toimintaa on ollut ilo seurata!

27.2.2018 Kävimme tässä päivänä muutamana merellä hiihtämässä. Palatessa tytöt juoksivat rannempana, itse olin vielä kauempana. Näin, miten karilta nousi yhtäkkiä kolme lumitornadoa. Arvasin heti, että jäniksen perässä ollaan. Kohta pupu loikkikin pitkin rantaa, ja perässä paineli hippulat vinkuen pieni ruskea komeasti helisevän ajohaukun kanssa. Annoin sen mennä hetken ja vihelsin pilliin. Se kääntyi välittömästi ja lähti tulemaan takaisin. Kehuin lähenevää ruskeaa pistettä vuolaasti ja olin tyytyväinen päästessäni kehumaan Almaa, kun oli pysähtynyt jäniksen perästä. Yllätyksekseni pieni ruskea osoittautuikin Ursulaksi. Se hoksasi elämäntehtävänsä välittömästi. Ursula on kehittynyt silmissä, ja siitä on tulossa varsin miellyttävä jahtikumppani. Se on erittäin tarkkanokkainen ja taitava riistankäsittelijä. Sen innokasta mutta järkevää menoa on ilo seurata. Lisäksi se on todennäköisesti yhteistyöhaluisin nokkelin koira, mitä minulla on ollut.

10.12.2017 Ursula oli Nuorgamissa mukana, se on erinomainen riistankäsittelijä, joka ei juuri sössi. Jos lintu ”karkaa” ennen avanssikäskyä, niin se on sitten yleensä ollut vakain tuumin ja harkiten…sen haussa ja hakusitkeydessä kuvastuu vielä, ettei se ole täysin syttynyt riistalle. Vähät metsälinnut ja pitkään venyneet puinnit näkyvät. Mutta riistakosketusten myötä se on parantanut siihen malliin otteitaan, että kyllä siitä ihan mukava jahtikaveri tulee. Tiedotuksen alkeita ollaan otettu, ja se sujuu ihan mallikkaasti.

17.9.2017 Ursula-Tursula on omista työ- ja muista kiireistäni johtuen saanut kasvaa villinä ja vapaana – turhankin kanssa. Onneksi se on edelleen kiltein pentu, mitä minulla on ikinä ollut. Se on miellyttämishaluinen, nokkela ja nopea oppimaan. Se on hakijana yläpäinen ja peilaa tuulta luontaisesti, innokas uimari ja innokas noutaja, mutta luovutuksesta vielä keskustellaan. Se on erinomainen linnunlöytäjä, joka ei sössi. Se ei ole vielä täysin syttynyt riistalle, mutta aihio on hyvä, ja se tietää, mitä pellolla tehdään: sieltä poistutaan pikapikaa metsäsaarekkeeseen etsimään lehtokurppia!

9.1.2017 Takapenkin cheerleaderit innokkaan hiihtämään menossa. Pyramidin huipulla Ursula. Vähän oli mutkissa huteran näköistä.

cheerleaderit