Isänä Riekonnaurun Into (A/A, 0/0, olkanivelet ja selkä lonkkakuvissa näkyviltä osin kunnossa). Kokeissa palkittu KAER AVO2:lla ja rodun keskiarvoa paremmaksi havaittu, koekertomukset ja ominaisuuspisteet löytyvät Saksanseisojakerhon tietokannasta. Riekonnaurun I-pentujen käyttöominaisuuspisteet. Into on elinvoimainen tervepäinen, terverakenteinen ja muutoinkin perusterve kaveri, jolla on sammumaton riistainto, erinomainen laaja, yläpäinen ja yhteyttäpitävä haku sekä erinomainen tuulenkäyttö ja nenä. Se seisoo varmasti ja aina asiasta, noutaa innokkaasti myös merellä ja on passissa hiljainen. Into on tiennyt viisiviikkoisesta lähtien, mikä on Tuuli ja miksi sillä on Nenä. Ukkometsot se on laittanut ahtaalle puolivuotiaasta. Mikä tahansa maasto tai riista, Intolla on homma hanskassa. Koko I-pentueella tiedotus on sujunut aina helposti.

Emänä on Italian tuontimme Nara (lonkat B, kyynärät 0, olkanivelet ja selkä kunnossa). Nara on erittäin sitkeä, riistaintoinen ja vikkeläjalkainen kaveri, joka osaa käyttää tuulta, seisoo varmasti ja selvittää jäljet nopeasti. Se tykkää uida, eikä kaihda vetisiä soita eikä tiheimpiäkään pusikkoja, on pehmeäsuinen noutaja sekä hiljainen ja rauhallinen passikaveri. Nara on perusterve kaikkien kaveri, kiltti kuin mikä, ja sen saa laittaa vaikka solmuun. Sen hermorakenne kahden vuoden häkkielämää seuranneen matkustuksen ja täysin uuteen elämänmalliin tottumisen myötä on todettu hyväksi. Nara on pienikokoinen, hyväturkkinen ja sievä kuin sika pienenä, erittäin miellyttävä kaveri.

Olen nähnyt Naran emän, isän ja sisaren, ja ne ovat kaikki riistaintoisia, kulkevia, hyväluonteisia, eloisia ja energisiä metsästyskoiria, jotka lähtivät heti irti päästyään metsästämään, käyttivät hyvin tuulta, ja niillä oli selvästi nokka, jota ei juuri maahan laitettu. Kaikki kolme koiraa olivat keskikokoista pienempiä, niukkaturkkisia ja rakenteeltaan käyttökestäviä, sopusuhtaisia ja erittäin tasapainoisia. Sellaisia, jotka juoksevat väsymättä päivän Alppien rinteillä. Kyseisen sukulinjan koirat tunnetaan kovasta riistainnosta, laajasta hausta ja tarkasta nokasta: maajälkiä ei tuusata, riistalla ei arvota eikä kuvia kumarrella. Maan tapaan suvun koiria ei ole kuvattu lonkista tai muualtakaan, vaan ne on todettu käyttökestäviksi käytännön metsästyksessä pääasiassa vuorilla.

Yhdistelmän koirien valinnassa on painotettu hyvää luonnetta, perusterveyttä ja metsästysominaisuuksia (etenkin metsästyshalu, linnunlöytökyky ja riistankäsittelytaito). Toivon pennuista perusterveitä, hyväluonteisia metsästyskoiria, joiden ominaisuudet olisivat tasaisen käyttökelpoiset kaikilla seisovalta lintukoiralta vaadittavilla osa-alueilla. Peräkärryä näyttelypalkintojen kotiin kuljettamiseksi ei edelleenkään tarvitse kenenkään hankkia. En voi luvata, että ne kouluttavat itse itsensä. Yhdistelmän sukusiitosaste kuudella sukupolvella laskettuna on 0,064.

Me Riekonnaurun tiimissä pyrimme valitsemaan italialaisittain parhaista käyttökoirista rotunsa tyypillisimmät edustajat. Lupaavia metsästyskoiria voidaan toivoa vain astuttamalla rodun keskitasoa parempia täysin metsästyslinjaisia seisojia rodun keskitasoa paremmilla täysin metsästyslinjaisilla seisojilla. Pelkkä koiralla metsästely ei tee siitä vielä käyttö/metsästyslinjaista. Metsästyslinjainen tarkoittaa, että molemmilla puolilla sukutaulua kaikki koirat sisaruksineen ovat rodun keskitasoa parempia käyttökoiria, ja jalostusvalinnat on useiden sukupolvien ajan tehty ensisijaisena tavoitteena saada aikaan rodun keskitasoa parempia metsästyskoiria. Suvun käyttöominaisuuksien lisäksi myös luonteen ja perusterveyden on oltava hyvällä tasolla. Toistaiseksi kaikki Suomessa syntyneet täysin käyttölinjaiset spinonet ovat olleet riekonnaurulaisia.Vain metsästäjille!