Riekonnaurun mussukat näkivät Poratien loisteputket 23.2.2021. Asia ”Nara” x Riekonnaurun Into. Kolme urosta, kaksi narttua. Inton vanhemmat ataksiatestattu (vapaa). Naraa ei ole testattu, sillä testin toimittajan konkurssista johtuen testiä ei enää ole saatavilla. (kaikki vähänkään paremmat valokuvat tällä sivulla (c) Ronja Sumen)

RIEKONNAURUN MELEKONEN alias Milo

Terveys: perusterve. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, olkanivelet terveet (ortopedin epävirallinen lausunto)

KAER: NUO0, näyttely: H

Nimensä veroinen. Itsenäinen, rohkea ja menevä indianajones, jota ei kauheasti kiinnosta, missä kaverit ovat.

RIEKONNAURUN METKU alias Bruno

Terveys: Silmätulehduksia. Pieni napatyrä. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, olkanivelet terveet (ortopedin epävirallinen lausunto).

KAER: NUO0, ulkomuotokatselmus H

Myös nimensä veroinen vauhdikas mutta järkevä kaveri, joka on kympillä mukana joka arvassa.

RIEKONNAURUN MYRSKY

Terveys: pieni napatyrä. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0, oikea olkanivel terve, vasemmassa pieni OCD-muutos, kliinisesti terve (ortopedin epävirallinen lausunto)

KAER: – Näyttely: SERT

Rohkea, älykäs, utelias ja tietää, miksi sillä on Nenä. Aina valmiina uusiin seikkailuihin. Ja niin, se ensimmäinen panda on jo tapettu.

RIEKONNAURUN MINKA alias Sylvi

Terveys: perusterve. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, olkanivelet terveet (ortopedin epävirallinen lausunto)

KAER: NUO0, näyttely: SERT

Mitä me tehdään? Kuinka voin auttaa? Pikku-Sylvi on operaation aivot. Nokkela, erittäin nopeajalkainen, hyvänokkainen ja miellyttämisenhaluinen kaveri, jolle tuskin tarvii ääntään korottaa.

RIEKONNAURUN MYRTTI alias Tuulitukka alias Myrtsi

Terveys: pieni napatyrä. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, olkanivelet terveet (ortopedin epävirallinen lausunto)

KAER: NUO2, Näyttely: SERT

Jos Myrttiä potkii elämä päähän, se ravistelee tukkansa (because I’m worth it) ja suuntaa häntä pystyssä kohti uusia seikkailuja tai lähintä ruokakuppia.

24.4.2021 Ensimmäiset mussukat lähtivät tänään, ovat jo ehtineet sisustamaan uusia kotejaan ja olleet kaikin puolin reippaita ja aikaansaavia muutenkin. Viimeinen ulkoilu porukassa. Eivät ne ainakaan jää pirttiin ilmoja pitelemään.

21.4.2021 Pikkukaverit ovat reippaita ulkoilijoita: tässä jo melkein seitsemän viikon iässä painellaan sujuvasti pitkin pihaa tuulessa ja räntäsateessa.

8.4.2021 Pikkuuset kasvavat. Ne ovat reippaita ulkoilijoita ja ovat käyneet omin päin jo puolivälissä pihaa sillalla ihmettelemässä sekä minun perässäni siivouskierroksella maailman äärissä vattupuskassa. Valkea pentu lähtenee jahtikaveriksi kovalle mehtuumiehelle. Hänellä on entuudestaan pentueen isän sisko, jonka kanssa hän metsästää kaikkea taveista ja kanalinnuista villisikoihin, karhuihin ja hirviin. Tulee varmasti hyvä parivaljakko, kun Myrskykin on jo ensimmäisen pandansa tappanut.

11.3.2021 Kaikki mehtonjahtaajat hoippuneet eteenpäin jo neljä päivää. Kaksipallotyttö vähiten, koska sillä vaatii aikaa saada ranskalainen vartalonsa tasapainotettua horjuvien jalkojen päälle, mutta sitten kun se onnistuu, se etenee jo varsin vakaasti. Menoa on nyttemmin helpottanut se, että silmät alkavat olla auki 🙂 Ensimmäiset kunnon tuijotus-vaanimis-hyökkäysyritykset nähtiin tänään ja ensimmäinen pakoyritys eilen. Pikkupoika kävi sumuisilla silmillään mittailemassa laatikon reunoja etujalat tukevasti turvariman päällä. Jep jep. Tästä se hullunmylly taas pyörähtää käyntiin!

26.2.2021 Pennut kasvavat kohisten. Saatuaan päänsä selväksi Nara on pitänyt niistä erinomaista huolta: huolehtii, että kaikki on hyvin, mutta ei stressaa turhaan. Eilen illalla meillä oli marsudomino. Mehtonjahtaajat makasivat kylkikyljessä kuin halot rivissä. Laitimmaiselle tuli kylmä, se päätti puskea itsensä kavereiden väliin ja lähti puskemaan koko lössiä eteenpäin. Kun sille löytyi mieluisa paikka, laitimmaiseksi jäänyt päätti tehdä saman, ja taas puskettiin koko lössiä eteenpäin. Näin ne etenivät koko sakki pyörien jonkun 30-40 cm, kunnes letkan viimeinen osui lattialämmityksen vastuksen kohdalle ja letka pysähtyi. Tässä vaiheessa letkan kärjessä ollut pentu ilmaisi mielipiteensä jo kiitettävän raivokkaasti.

23.2.2021 Kolme urosta ja kaksi narttua keisarinleikattiin Poratiellä. Kaikki pennut olivat samassa kohdunsarvessa, joka oli sen verran mutkalla, että pennut eivät tulleet ulos itse. Pennut ovat isoja ja pontevia, ja emä voi hyvin.

21.2.2021 Nara on valinnut synnytyspaikan. Se on olohuoneen sohva. Asiasta keskustellaan vielä.

19.2.2021 Pentulaatikko on ollut sisällä reilun viikon. Se on kovalla käytöllä. Imma nukkuu siinä päivät ja Alma yöt. Nara on käynyt laatikossa pari kertaa kääntymässä. Myös saunaan on askarreltu turvarimat, siltä varalta, että Nara haluaa synnyttää enemmän suojassa. Sillä on 2,5 vuotta häkkikoiran elämää takana, joten ei voi tietää. Pitää varautua kaikkeen. Se saa minun puolestani synnyttää sisätiloissa ihan missä parhaaksi näkee.

4.2.2021 Nara kasvattelee mahaa hyvällä menestyksellä ja viuhtoo pihalla lumi pöllyten ja korvat tuulessa hulmuten ihan entiseen tahtiin. Merelle en ole sitä enää vienyt, kun pitäisi kahlata niin paljon lumessa ja siellä tuulee. Se on tyytyväinen elämäänsä, paitsi että sitä ei rapsuteta tarpeeksi ja muutoin kuin kello 06.30-06.33, 13.30-13.33 ja 18.30-18.33 sillä on nälkä aina, jatkuvasti ja koko ajan. Se syö kuin pieni poni, ja sille saisi kantaa ämpäritolkulla apetta vaikka koko ajan plus santsijälkkäri, kiitos.

22.1.2021 Nara ultrattu tiineeksi. Se viilettää pihalla korvat tuulessa hulmuten, eikä edes yritä näyttää seesteiseltä.

25.12. 2020 On tullut perehdyttyä siemennysaiheeseen joulunpyhät. Oulun progetesti oli pikaproge, vaikka muuta väitettiin, ja toiminta muutenkin vähän sinnepäin. Ehkä aika on ollut liian aikainen. Inton ja Naran yritys on nyt erinomainen ja kiivas, mutta valmista ei edelleenkään tule. Pakkasin koirat 10 minuutin varoitusajalla autoon ja ajelin Espooseen Reprovetiin, jossa Lena Lindh lupasi ystävällisesti siementää vielä varmistuksena kohtuun. Kun on se neljän vuoden maraton. Illan pimeinä tunteina selvisi, miksi yrityksestä ei ollut tullut valmista. Naralla oli emättimen väliseinä, kapea rihma, joka oli aiheuttanut sen verran kipua, ettei astuminen onnistunut. Kiitos Reprovetin tiimille koirien kerrassaan erinomaisesta kohtelusta!

23.12.2020 Inton ja Naran yritys on hyvä, mutta valmista ei tule. Ennen joulunpyhiä on hyvä arvuutella, onko syynä uroksen kokemattomuus ja ehtiikö juoksu mennä ohi. Varalta keinosiemennys Oulussa, kun tässä nyt on neljän vuoden maraton tämän yhdistelmän kanssa takana. Progen mukaan aika pitäisi olla kohdillaan.