Ahti_Krisse

Riekonnaurun tiimissä pentue suunnitteilla alkuvuodelle 2024

Riekonnaurun Unno (KAER AVO2, A/A, 0/0, olkanivelet terve/terve, selkä LTV1) x Azul di Pozzo Baronzio (A/A, 0/0, olkanivelet tulkinnanvarainen/terve, selkä LTV0, VA0).

Unno on aktiivisessa metsästyskäytössä sekä seisovana että noutavana lintukoirana. Sen kanssa maisemat vaihtuvat ja riistaa tulee reppuun. Unno on erinomainen riistankäsittelijä ja noutaja, ja se rakastaa uimista. Perusterve ja perusiloinen hyväluonteinen perhekoira. Unnolla on täysin käyttölinjainen ja erittäin kova sukutaulu. Unnon sisarusten, puolisisarusten ja emälinjan terveys- ja käyttötuloksia löytyy Koiranetistä, Saksanseisojakerhon tietokannasta sekä tältä sivustolta.

Manta on Italian tuontimme, joka tuotiin vuosikkaana kuvattuna ja metsästysominaisuudet testattuna täsmätuontina nimenomaan Unnoa varten. Manta on erittäin kovasukuinen täysin käyttölinjainen ja liukasliikkeinen lupaava metsästyskoira, joka on hyvä riistankäsittelijä ja jonka jarruja odotellaan vielä jälkitoimituksena. Tarhakoirataustaisesta luonnonlapsesta on kuoriutunut hyväluonteinen perusterve metsästyskoira, jonka kanssa Sanna joutunee vielä Chanel-kaupoille hankkimaan suurempaa riistareppua. Yhdistelmän sukusiitosaste on viidellä sukupolvella laskettuna 0,49 % ja sukukatokerroin 0,85.

Pentue syntyy ja kasvaa Sannan ja Ollin hoivissa Himangalla, jossa pentueen vanhemmat voi käydä katsastamassa. Sanna esittelee mielellään Mantaa ja Unnoa myös maastossa.

Vain metsästäjille!

Lisätietoja: Sanna Hietala 044 5913624, sannam.hietala@gmail.com

—————

Me Riekonnaurun tiimissä pyrimme valitsemaan italialaisittain parhaista käyttökoirista rotunsa tyypillisimmät edustajat. Lupaavia metsästyskoiria voidaan toivoa vain astuttamalla hyviä metsästyslinjaisia seisojia hyvillä metsästyslinjaisilla seisojilla – koirien omistajien näkemys on tärkeä, jotta osaamme valita kullekin nartulle ja urokselle mahdollisimman hyvän ja täydentävän kumppanin. Tarkoitus ei ole täyttää maata Riekonnaurun spinoneilla, vaan turvata itselle ja kavereille hyvien jahtikoirien saanti tulevaisuudessakin. Koska olemme kaikki metsästäjiä, käyttämämme koirat ovat perusterveitä keskitasoa parempia metsästyskoiria ja luonnollisesti täysin käyttölinjaisia. Pelkkä koiralla metsästely ei tee siitä vielä käyttölinjaista, vaan käyttölinjaisuuden kertoo koiran sukutaulu ja se, millä perusteella siellä on valintoja tehty. Toistaiseksi kaikki Suomessa syntyneet täysin käyttölinjaiset spinonet ovat olleet riekonnaurulaisia.

Sisko ja sen sisko. Hilda ja Imma 1 v 4 kk kyyhkysjahdissa.
Sisko ja sen sisko. Hilda ja Imma 1 v 4 kk kyyhkysjahdissa.

Autan valikoidusti metsästyslinjaisten spinoneiden tuonneissa Italiasta.  Metsästyslinjainen tarkoittaa, että molemmilla puolilla sukutaulua kaikki koirat sisaruksineen ovat hyviä käyttökoiria, ja jalostusvalinnat on sukupolvien ajan tehty ensisijaisesti metsästysominaisuuksia ajatellen. Suvun käyttöominaisuuksien lisäksi myös luonteen ja perusterveyden on oltava hyvällä tasolla. Tuontipentuni ovat tervetulleita pentupäivilleni ja muuhun Riekonnaurun lauman toimintaan. Sopivaa pentua täytyy varautua odottamaan. Lisäksi on huomioitava että typistettyhäntäisten koirien kokeissakäyttökielto Suomessa tarkoittaa sitä, että lupaavimmista yhdistelmistä koirien saanti on erittäin vaikeaa. Suomeen päätyvä pentu on kasvattajalleen jalostuksellisesti mennyt hukkaan, sillä sille ei Suomesta saa jälkeläisnäyttöjä. Vain metsästäjille!

Hinta I-, A- ja U-pennuilla oli 1200 euroa sisältäen Saksanseisojakerhon vuosimaksun, Junkkarin osallistumismaksun halukkaille, pentupaketin sekä lonkka-, kyynär- ja olkanivelkuvauksen parin vuoden iässä. Pennut ovat luonnollisesti myös asianmukaisesti madotettuja, sirutettuja ja eläinlääkärin tarkastamia. V- ja M-pentujen hinta 1300 euroa ja H-pennuilla 1400 euroa sisältäen yllämainittujen lisäksi selkäkuvauksen. Lisätietoja toiminnasta ja pentupäivistä kohdassa Pentuja. Luovutan pennut aikaisintaan kahdeksan viikon iässä, mutta ne saavat viipyä pitempäänkin mylläämässä sisarustensa ja äiteensä kanssa. Ja edelleen: vain metsästäjille.

Lisätietoja: salla.finnila ( at ) cocom.fi tai 040 549 4846.