Neljä narttua ja kaksi urosta syntyivät 31.1.2022. Reippaita ja nälkäisiä. Yhdellä nartulla häntämutka.

10.1.2022 Naralla sujuu odotus entiseen malliin, eli se laukkoo päivät pihalla, ja jos minun mielestäni on liian kylmä enkä päästä sitä ulos, se avaa oven ja menee itse. Yleensä huomaan tämän siinä vaiheessa, kun pirtissä on lämpöä +15. Apetta sille pitäisi kantaa ämpäritolkulla plus megajälkkäri tuplana, eikä se edes yritä teeskennellä seesteistä.

Alkujaan tarkoitus oli tehdä entiseen tapaan, eli kuvauttaa edeltävä pentue ja odotella jälkeläisnäyttöjä ennen uutta pennutusta. Löysin kuitenkin Italiasta hienon ja liian vähän käytetyn uroksen, joka oli viittä vaille käyttövalio, terve kuin pukki ja hyväluonteinen. Uros oli kuitenkin sen verran iäkäs, etten halunnut jäädä odottelemaan vuoden päähän, joten kävimme joulukuussa mutkan astutusreissulla Italiassa. Tavoitteena oli saada kaksi suhteellisen vähänkäytettyä sukulinjaa yhdistettyä tavalla, jota ei ole ennen tehty Italiassakaan. Luontokappaleiden kanssa on kun toimitaan, Nara kuitenkin päätti, että ei tätä kiitos (kiitos erittäin todennäköisesti Finnairin asiakaspalveluhaluttomuuden aiheuttamista ylipitkistä matka-ajoista johtuvan stressin), joten uros vaihtui ihan viime hetkillä. Ensimmäistä kertaa ikinä oli onneksi Plan B valmiina.

Tulevan pentueen isä on siis Giolide Icaro (lonkat B, kyynärät 0). Icaro on hyväluonteinen metsästyskoira, jolla metsästetään pääasiassa vuorilla. Se on erinomaisen riistaintoinen ja kestävä hakija ja hyvänokkainen seisoja, kuten innokkaana metsästäjänä tunnetulla isännällään pitää ollakin. Se on pienikokoinen, perusterve ja kiltti. Sillä on kova käyttökoiran sukutaulu, jossa on käyttövalioita ainakin viidessä peräkkäisessä sukupovessa. Sen lonkat ovat B ja kyynärnivelet 0.   Pentueen sukusiitosaste on viiden polven mukaan laskettuna 0, kuuden polven mukaan laskettuna 0,128. Sukukatokerroin viidessä sukupolvessa on 0,822 ja kuudessa 0,706.

Naran ensimmäinen pentue kuvataan ennen tulevan pentueen luovutusta. Mussukat ovat olleet kilttejä ja kliinisesti terveitä, niiden haku on innokasta ja ikään nähden järkevää, ja ne seisovat hyvin. Nouto ja jarrut ovat vielä muutamalla vähän vaiheessa.