Synt. 23.2.2021 Riekonnaurun Into x Asia

Terveys: pieni napatyrä. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, olkanivelet terveet (ortopedin epävirallinen lausunto)

KAER: NUO2, Näyttely: SERT

Jos Myrttiä potkii elämä päähän, se ravistelee tukkansa (because I’m worth it) ja suuntaa häntä pystyssä kohti uusia seikkailuja tai lähintä ruokakuppia.

2.11.2023 Myrtti pääsi taas aloituksen tunturiviikolta etukäteen kotiin tassuvaurion vuoksi. Parannuttuaan se on saanut runtua riittävästi, ja siitä on kehkeytynyt itseään säästämätön työhevonen, joka painaa samalla sykkeellä päivän aamusta iltaan. Se noutaa sorsia innolla hyisestä vedestä elävänä käteen. Metsässä Myrtti on erikoistunut seisomaan isoja mustia, mutta minä olen onnistunut ampumaan sille vain pieniä harmaita (viikkokausien karkea, tuuleton keli, metsot eivät ole päästäneet ampumahollille). Myrtti kävi syyskuun puolivälissä Ruotsissa Bretonikerhon tunturikokeessa, jossa se palkittiin päivän parhaana hakijana. Linnut olivat tiukassa, eikä riistatyötä valitettavasti saatu. Koekertomus:

Klimpfjäll 9.9.2023

Hakuaika 80 min
Avanssi: ei todettu
Säestys: ei todettu
Hakutekniikka: erinomainen
Puurtaminen: ei
Yhteistyö: erittäin yhteistyöhaluinen
Hakuvauhti: nopea
Hakulaajuus: laaja
seisonta: ei todettu
tiedotus: ei todettu

seisonnat 0
tyhjät seisonnat 0
karkotukset/törmäykset 0

Myrtti esittää koko päivän erittäin hyvää tai erinomaista tunturihakua. Se on erittäin vahva koira, joka käyttää annetun hakualueen tunturissa erittäin hyvin hyväkseen. Myrtti saa runsaasti hakuaikaa, mutta ei valitettavasti löydä lintuja. Riistatyön puuttuessa palkinnotta.

6.11.2022 Myrtsin syksy on mennyt vähän höpöksi. Kannoin leirin tunturiin 24.8, jotta oltiin heti seuraavana aamuna pelipaikoilla. 26.8 Myrtti ontui, ja sillä oli tassussa viiltohaava. Ei auttanut kuin kävelyttää se takaisin alas ja kaivaa naftaliinista tunturiin mukaan Imma, joka on elänyt elämänsä kevättä. Myrtsi sen sijaan eli kolme viikkoa saikkua. Sain sen pellolle vajaa viikkoa ennen Junkkaria. Junkkarissa se sai NUO2, ja on sen jälkeen palkittu myös 2 x NUO3. Sen huolella vaalittu avanssi takkuaa. Osasyynä on voinut olla tukkeutunut anaalirauhanen ja kurkunpään tulehdus, joka toivottavasti menee pikaisesti ohi. Myrtti on kiltti koira, joka yrittää parhaansa. Se on haistanut kyllä, että lintu on 2 x 2 m alueella, mutta ei vain saa sitä paikallistettua. Se yrittää ja yrittää, mutta häntä heiluu, korvat, silmät ja pää pyörivät ja koko homma on melko turhauttavaa meille molemmille. Se on parhaimmillaan hyvä kulkija, riistaintoinen, hyvä tuulenkäyttäjä ja erinomainen linnunlöytäjä. Tiedottaa pillistä.