spinone metsästys seisoja pentuja

Om./kasv. Salla Finnilä

Synt. 22.4.2005-13.7.2016 (mahalaukunkiertymä, lopetettiin)

KAER: AVO2

Lonkat: A

Terveys: napatyrä, 4 kk rokotuksilla 2-3 mm auki, umpeutui. Korvatulehduksia alle 1,5 v. iässä. Silmienalueen monilihastulehdus. Yliherkkyys (tod.näk. varastopunkki). Ylhäällä 2xP1. Ataksiageenitesti: normaali. Saksanseisojakerhon terveyskysely palautettu. Paha hiivatulehdus korvissa kesällä 2009, helppo ratkaisu löytyi, kun hoiti koiraa eikä korvia. Hiiva pysynyt pois, eikä tällä hetkellä viittaa allergiseen alkuperään. Minun silmääni ylimääräistä kutinaa on silti.

Näyttely: Erittäin hyvä

Jalostusrekisterinumero: 5

8/2014 Ranjan kausi on alkanut muiden koiruuksien tavoin kyyhkysjahdilla. Erinomaisen noutajan kriteeri on kuulemma se, että passiin voi lähteä Reinot jalassa. Ranja täyttää kriteerin.

3/13 Ranja viettää onnellisia eläkepäiviä parin kilometrin päässä lasten paijattavana ja perheen metsästyskaverina. Se käy säännöllisesti kylässä ja on aina yhtä iloinen päästessään takaisin omaan uuteen kotiinsa.

12/09 Ranja viettää normaalia metsästyskoiran elämää. Päivityksiä tulee, jos jotain poikkeavaa tapahtuu. Ranja on minulle varsin mieluisa metsästyskaveri: ei peesaa, tarkkanokkainen, eikä juuri lintuja tupeksi. Ei mikään stara, mutta tasaisen tehokas työmyyrä. Hyvä noutaja. Avanssi väliin lähtee väliin ei.

10.11.2008 Alkusyksystä Ranjan ohjattavuus oli kuin Titanicilla liikenneympyrässä ja lopputulos sen mukainen. Myöhemmin korvat löytyivät, ja pillitiedotus alkoi sujua jo varsin mallikkaasti, saimme tiedotukseen muutaman pudotuksenkin. Peltokokeesta saimme myös nollan, jostain syystä Ranja ei minun kanssani etene kanalinnulle, muulle riistalle kyllä. Muiden kanssa avanssi löytyy kanalinnullekin.

9.9.2008 Riistahullun Ranjan metsästyskausi alkaa kuullunymmärtämisharjoituksilla. Toivottavasti on sen verran nopeaoppinen, että saadaan jotain repun täytteeksikin. Vesityöstä Ranjalla on täydet 5 p ja kahdesta metsäkokeesta tuloksena keskeytys ja nolla.

5.11.2007 Ranjan metsästyskausi meni hyvin. Pakastimentäytettä tuli mukavasti, ja siitä huolimatta emännälle jäi varmoja paikkoja missattavaksi. Ikä on tuonut malttia sen verran, että miellyttämishalu menee kouhkaamiseen edelle: peräänmeno on jäänyt, mutta noutaa kyllä paukusta, ellen muista komentaa.

14.10.2007 Ranja palkittiin KAER AVO3:lla.

8.9.2007 Ranja palkittiin KAER AVO2:lla.

14.4.2007 Ranja palkittiin Lupaava Nuori Spinone 2006 -palkinnolla.

31.12.2006 Sirriäinen juhlisti uutta vuotta tiedottamalla oma-aloitteisesti yksittäiset teeret. Ei pysähtynyt seisontaan, vaan merkkasi vain linnut ja sai päähänsä tulla hakemaan. Tuskin olisi irronnut, jos olisi seisonnan ottanut. Ilmentäminen selkeä ja vienti hätäinen, mutta päättyi seisontaan. Linnut karkottuivat lähestyttäessä.

5.9.2006 Sirriäinen palkittiin Spinone SM:issä NUO3:lla (51 p.), mikä on korkein palkinto, jonka paukkunoudon tehneelle koiralle voi antaa: enemmän intoa kuin tolkkua…Avanssi ei vielä riitä fasaanille.

25.9.2006 Junkkariuutisia: Ranja palkittiin KAER-kokeessa NUO3-palkinnolla. Pisteitä kertyi 42, ja suoritukseen mahtui mokia aina peräänmenosta paukkunoutoon. Ulkomuotokatselmuksessa Ranja sai arvosanan ”hyvä”.

15.9.2006 Aloitusreissulta Ranjalle ensimmäinen pudotus, tietysti seisontaan: teeri. Emännän missaamia ”varmoja paikkoja” useampi…seisonta, avanssi ja peräänmeno ovat kiitettävät.

4.8.2006 Ranja suoritti nuortenluokan vesityön: 4 pistettä.

9.10.2005 Ranja seisoo riekkoja. Omien lintujensa lisäksi se yleensä ryöstää hetken säestämisen jälkeen kauempaa seisovan Ellankin seisonnan. Pitänee alkaa käyttämään niitä metsässä erikseen.

3.10.2005 Ranja seisoo jo säännönmukaisesti pyitä. Haki itse parven, ui ojan poikki lähemmäs ja seisoi rauhassa. Parvi liikkui edellä, jolloin Ranja seurasi tiiviisti ja rauhassa painautuen sitä lähemmäs maata mitä lähemmäs parvea pääsi. Avanssi oli räväkkä (ja jatkui hullunkiilto silmissä sata metriä perään…)

31.8.2005 Lapsi on terve kun leikkii: Ranja vei vastatuuleen 50 metriä ja pysähtyi seisomaan tämänvuotista pyypoikuetta. Lähestyessäni koiraa lähtivät ensin linnut ja hetken tuumauksen jälkeen myös Ranja – pitkälle ja lujaa!

21.8.2005 Ranja haistoi teeriparven. Ei vielä ottanut seisontaa, mutta merkkasi selvästi. Parvi karkottui lähestyttäessä.

5.7.2005 Äitinsä tytär! Painoi nokka pystyssä puskaan ja toi ylpeänä mukanaan talitiaisenraadon. Luovutus vaatii vielä harjoitusta.

Kaiken materiaalin kopioiminen on ehdottomasti kielletty !!